Hoe we omgaan met privacy?

Privacy policy

Bij Smartner verwerken we soms persoonsgegevens. En dat doen we zorgvuldig. We leggen je daarom graag uit welke gegevens wij verwerken, waarom we dat doen en hoe we jouw gegevens beschermen.

Welke persoonsgegevens wij verwerken

Smartner verwerkt niet meer persoonsgegevens dan dat we strikt nodig hebben.
De gegevens die we wél verwerken zijn:

  • NAW-gegevens
  • Contactgegevens

Waarom wij persoonsgegevens verwerken

Smartner verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Contact met je op te nemen
  • Onze dienstverlening uit te kunnen voeren

Smartner verwerkt deze gegevens op de wettelijke grondslag dat we een ‘gerechtvaardigd belang’ hebben. Deze verwerking is namelijk nodig voor de uitvoering van onze bedrijfsvoering. Zo kunnen we je van dienst blijven.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Smartner bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is.  Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende (categorieën) van persoonsgegevens:

Soort gegeven Bewaartermijn
NAW-gegevens Max. 1 jaar
Contactgegevens Max. 1 jaar

De bovenstaande bewaartermijnen gaan in na het verstrijken van de overeenkomst die je met Smartner hebt of het realiseren van het doel waarvoor de gegevens zijn verzameld.

Hoe wij samenwerken en het delen van persoonsgegevens met derden regelen

Smartner verkoopt geen (persoons)gegevens aan derden. Smartner verstrekt persoonsgegevens aan derden uitsluitend indien die benodigd is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

Met bedrijven die in samenwerking met Smartner jouw gegevens verwerken, sluiten wij een verwerkersovereenkomst af. Smartner werkt daarom alleen samen met organisaties die tenminste voldoen aan de Europese wetgeving rondom gegevensbescherming of internationale organisaties met een Privacy Shield-certificering.

Zo waarborgt Smartner de beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. Ook wanneer het benodigd is voor Smartner je gegevens te verstrekken aan derden, blijft Smartner verantwoordelijk voor de verwerking van jouw gegevens.

Verder kan het voorkomen dat Smartner persoonsgegevens verwerkt in opdracht van een samenwerkende partij. Ook dan sluit Smartner een verwerkersovereenkomst af.

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Smartner neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende technische én organisatorische maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan.

Wat jouw rechten zijn

Jij hebt ook controle over de data die Smartner van je verwerkt dankzij verschillende rechten. Zo heb onder andere de mogelijkheid om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren en te wissen. Ook heb je altijd het recht om eerder verleende toestemming weer in te trekken.

Aanspraak op je rechten maken, doe je door contact op te nemen met ons. We vragen je om ter ondersteuning een kopie van je identiteitsbewijs mee te sturen. Maak daarbij wel de volgende gegevens onherkenbaar: je foto, je BSN, je paspoort- of kaartnummer en de MRZ (strook met nummers onderaan het paspoort). Wij nemen je verzoek dan in behandeling en zorgen ervoor dat je in het uiterste geval binnen een maand reactie ontvangt.

Mocht je het vermoeden hebben dat we bij Smartner niet goed met jouw persoonsgegevens omgaan, kun je ook een klacht indien bij de toezichthouder. In Nederland is dat de Autoriteit Persoonsgegevens. Meer informatie over je rechten en het indien van een klacht vind je op hier.

Geen geautomatiseerde besluitvorming en profilering

Smartner heeft geen systemen of algoritmen die geautomatiseerde besluiten nemen. Ook doet Smartner niet aan profilering voor bijvoorbeeld advertentiedoeleinden.

Hoe we met cookies omgaan

Momenteel hanteert Smartner geen cookies op deze website. Onze website is nog volop in ontwikkeling. Het is daarom waarschijnlijk dat we in de toekomst wel cookies gebruiken. In dat geval vindt je meer informatie over ons cookiebeleid in onze cookie policy.

Hoe je contact met ons kunt opnemen

Heb je  een vraag of dataverzoek naar aanleiding van dit privacy statement? Neem dan contact op met Luuk, via:

Luuk Schils
luuk@smartner.agency
Neerloopweg 26
4814 RS Breda
+31 (0)85 902 08 58

Wanneer we ons privacy statement voor het laatst hebben bijgewerkt

Het kan voorkomen dat we ons privacy statement bijwerken. Als je op de hoogte wilt blijven van de wijze waarop Smartner met persoonsgegevens omgaat, raden we je aan met enige regelmaat ons privacy statement te bekijken. De laatste wijziging van dit statement deden we op 23 oktober 2018.